…..και αν νομιζατε οτι ταχετε δει ΟΛΑ …το εκδρομικο Τμημα της ΦΙΛ.Μ.Α εχει άλλη άποψη.…………

Στη περιοχή της Χαραυγής, 23χμ από τους Χράνους και 35 από την Καλαμάτα, σε ένα απερίγραπτου κάλλους φυσικό τοπίο βρίσκεται το σύμπλεγμα λιμνών που ονομάστηκε Πολυλίμνιο.

Οι λίμνες καλά κρυμμένες για πολλά χρόνια, μόλις πρόσφατα έγιναν ευρύτερα γνωστές και άρχισαν να δέχονται τις επισκέψεις όσων αγαπούν τις διαδρομές μέσα στη φύση.

Δεν έχετε λοιπόν παρά να αναζητήσετε και εσείς τις λίμνες με τα παράξενα ονόματα, όπως τη Μαυρόλιμνα, τη λίμνη του Τυχερού, της Σταθούλας, την Καδούλα και τις υπόλοιπες και να απολαύσετε το ονειρικό τοπίο που συνθέτουν.

Τα μικρά φαράγγια, η πλούσια βλάστηση και οι πανέμορφοι καταρράκτες θα μετατρέψουν μια μέσης δυσκολίας πεζοπορία σε μια εμπειρία μοναδική και αξέχαστη.

Ένα σύμπλεγμα λοιπόν από πολλές λίμνες οι οποίες λόγω του ανώμαλου εδάφους δημιουργούν καταρράκτες.

Ο καταρράκτης της Κάδης δεσπόζει ανάμεσα στα μεγάλα και κοφτερά βράχια του φαραγγιού, με τα νερά του να σκάνε πάνω στην επιφάνεια της λίμνης από ύψος 25 μέτρων.

Το πλήθος των λιμνών δίνει την δυνατότητα στους επισκέπτες να δουν και μέρη αξιόλογα χωρίς να κουραστούν ιδιαίτερα καθώς ο τοπικός δρόμος τους βγάζει δίπλα από άλλες λίμνες, Κάδη, Ιταλού, Σταθούλας και δεξιά η Μαυρηλίμνα , η Μαυρολίμνα και το μονοπάτι που τις συνδέει και φτάνει μέχρι την Κάδη.

Η πρόσβαση στην κοινότητα Χαραυγή του Δήμου Βουφράδος είναι εύκολη, καθώς βρίσκεται μεταξύ Πύλου και Μεσσήνης. Στο ενδιάμεσο και πιο συγκεκριμένα στην κοινότητα Καζάρμα υπάρχει πινακίδα που οδηγεί στην κοινότητα Χαραυγή και στον τελικό προορισμό του Πολυλιμνίου.

Η εκδρομή μας

Την Κυριακη λοιπον στις 19/07/2015 θα συγκεντρωθούμε στις 8.00 στους Μύλους Αργολίδας και το αργότερο 8.30 θα αναχωρήσουμε μέσω Αχλαδοκάμπου προς Αρκαδία!

Θα μπούμε στον αυτοκινητόδρομο MOREASμε κατεύθυνση Καλαμάτα και θα βγούμε με κατεύθυνση Μεσσήνη, αργότερα θα πάρουμε κατεύθυνση Πύλος και στην Καζάρμα θα στρίψουμε αριστερά για Χαραυγή! Έχουμε φτάσει σχεδόν, εκεί λοιπόν τοπικές πινακίδες θα μας οδηγήσουν στον χώρο παρκαρίσματος του Πολυλιμνίου!

Η διαδρομή είναι 1.50 ώρες και 142 χλμ για να φτάσουμε μέχρι την Χαραυγή(Πολυλίμνιο).

Αθλητικά παπούτσια και μαγιό επιβάλλετε!

Προτεινόμενη παραμονή με ελεύθερο χρόνο στην περιοχή δύο ώρες το λιγότερο. Περπάτημα, κολύμπι, φωτογραφία κλπ. Όποιος έχει και το ταπεράκι του μαζί….. ο καλύτερος!
Συνολική διαδρομή 3.35 ώρες και 291 χλμ Επιστροφή από αυτοκινητόδρομο MOREAS
Καφέδες, στάσεις, φαγητό, θα αποφασίσει η μοτοπαρέα μας ΦΙΛΜΑ επιτόπου!

Καλούς δρόμους !

Δείτε τους παρακάτω συνδέσμους για:
Χάρτης διαδρομής

Βιντεο του Προορισμου μας!

Εικονες και Φωτο!