motogp2016 misano

Δράση χωρίς ανάσα για τον 13ο γύρο του Παγκόσμιου πρωταθλήματος MotoGp 2016.Μία βδομάδα μετά τον συναρπαστικό Αγγλικό Αγώνα οι ομάδες έστησαν τα στρατηγεία τους επί εδάφους κρατιδίου του San Marino. Εκεί στη περιοχή τουMisano 25χλμ. από το  Rimini θα διεξαχθεί ο επόμενος γύρος του MotoGp.

Μια πίστα με 10 δεξιές και 6 αριστερές στροφές μήκους 4.226 μέτρων και πλάτους 14μέτρων και μια ευθεία 565μέτρων θα φιλοξενήσει, για 28 γύρους, τους κορυφαίους αναβάτες των δύο τροχών.

Έξι αγώνες πριν το τέλος του πρωταθλήματος ο Marquez έφυγε από την Αγγλία με τις λιγότερες απώλειες σε σχέση με τον Rossi που τον κυνηγά στη κούρσα του τίτλου.Τρείς βαθμούς παραχώρησε στον Rossi και πλέον η διαφορά είναι στους 50.Και ενώ θα περίμενε κανείς να διαχειριστεί χαλαρά τη διαφορά μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, προς ευχάριστη έκπληξη των θεατών του MotoGp στο Silverstone είδαμε ένα μαχητικό Marq να επιτίθεται συνέχεια με ένταση και να παίρνει ρίσκα σε σημείο να κάνει λάθη .Σ’ αυτό βοήθησε και η εσφαλμένη επιλογή του μαλακού ελαστικού, σύμφωνα με δηλώσεις του.

Για τον Rossi δεν υπάρχει περιθώριο εφησυχασμού αν θέλει να κοιτά προς τον τίτλο .Έδωσε τις μάχες του στον προηγούμενο αγώνα με Marquez και Ιannone αλλά τα πράγματα πιθανόν να είχαν άλλη κατάληξη αν δεν έπεφτε ο κόκκινος και δεν έκανε το λάθος ο Marc.Στις δηλώσεις του τουλάχιστον μίλησε για καθαρές μάχες.H πίστα απέχει λίγα χιλιόμετρα από το σπίτι του και ουσιαστικά τρέχει εντός έδρας και εμπρός από ένα πολυπληθές και θερμόαιμο κοινό οπαδών του.

Ο Lorenzo έχει πετάξει πλέον λευκή πετσέτα.Το δήλωσε εξάλλου καθαρά :«Δεν με ενδιαφέρει για το Πρωτάθλημα». Οι βαθμοί διαφοράς από τον πρώτο είναι πλέον 64 και  ότι βελτίωση προσπαθεί, δεν του βγαίνει. Σύμφωνα δε πάλι με όσα δήλωσε :ελπίζει σε ένα στεγνό Misano για να πλασαριστεί πάλι στις πρώτες θέσεις μιας και θεωρεί ότι έχει την ταχύτητα γι αυτό.

MISAN LOG

Ένας εξαιρετικός Vinales οδήγησε έως το τέλος τη κούρσα τερματίζοντας μάλιστα με διαφορά 3+ δευτερολέπτων από τον δεύτερο και φιγουράρει πλέον στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας.Πάνω σε μία τέλεια στημένη SUZUKI ο μικρός οδήγησε υποδειγματικά δίνοντας χαρά στην ομάδα του λιγους μήνες πριν φύγει αλλά και χαμόγελα στην YAMAHA την ομάδα του επόμενου προορισμού του.

Υποχώρησε στην πέμπτη θέση o Pedrosa πράγμα για πολλούς αναμενόμενο μιας και εφέτος τερματίζει σταθερά σε ανάλογες θέσεις στο πρωτάθλημα.Η κακοδαιμονία συνεχίζει να τον κυνηγά καθώς και η απογοήτευση μιας και όσα δοκιμάζει δεν του βγαίνουν .

Άλλη μια πτώση εφέτος για τον Iannone τη στιγμή μάλιστα που διεκδικούσε θέση βάθρου. Το περίεργο τις υπόθεσης με τους κόκκινους είναι ότι στον περασμένο αγώνα και οι δύο οδηγοί Iannone και Dovizioso ταλαιπορούνταν ΚΑΙ οι δύο (!!) από πόνους στον ώμο.

Επίσης να πούμε ότι τελικά όλα καλά για τους δύο εμπλεκόμενους στο ατύχημα, λίγο μετά την εκκίνηση. Η εξέταση του Espargaro από το Ιατρικό επιτελείο δεν έδειξε κανένα απολύτως πρόβλημα ενώ για τον Buz, ο οποίος μάλιστα έχασε τις αισθήσεις του για λίγο μετά το χτύπημα, διεγνώσθησαν κατάγματα στο δεξί του πόδι και έτσι χάνει το Misano (αντί αυτού θα τρέξει ο Xavi Fores).

Ένα νέο ελαστικό τις Michelin θα κάνει το ντεμπούτο του στο Μisano. Θα είναι διαθέσιμο σε μαλακή και μεσαία γόμα και υπόσχεται μεγαλύτερη σταθερότητα σε φρένα και στροφές.

Η αίθουσα της ΦΙΛ.Μ.Α θα ανοίξει στις 14:30 για μέλη και φίλους ενώ για τους συμμετέχοντες στις Μελωδικές εξατμίσεις την ημέρα εκείνη θα ανακοινωθεί επιτόπου το μέρος που θα το παρακολουθήσουν .

Filma.gr