Η  ΦΙΛ.Μ.Α. (Φίλοι Μοτοσυκλέτας Αργολίδας) ιδρύθηκε το 2001 από μια παρέα φίλων με αγάπη για την μοτοσυκλέτα και τα γύρω από αυτήν δρώμενα. Ένας από τους πρωτεργάτες αυτής της προσπάθειας ήταν ο Σοφοκλής Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος ένωσε τις δυνάμεις των μελών της και εδραίωσε την πορεία της και το έργο της και από το 2006  δεν είναι κοντά μας. Έχοντας λοιπόν ελάχιστη υποχρέωση στην μνήμη του, τα μέλη της Λέσχης μας συνεχίζουν το έργο του, προσπαθώντας μέσα και από συνδικαλιστικές παρεμβάσεις, όντας τακτικό μέλος της  ΜΟΤ.Ο.Ε(Μοτοσυκλετιστικής Ομοσπονδίας Ελλάδας), από το 2001, να υποστηρίξουν την θέση της Μοτοσυκλέτας στον χώρο του δικυκλισμού.

Το 2003 έγινε τακτικό μέλος και της  Α.ΜΟΤ.Ο.Ε και μετονομάστηκε σε αθλητικό Σωματείο.
Με την ιδιότητα αυτή δραστηριοποιείται στον χώρο της Αθλητικής Μοτό, διοργανώνοντας αγώνες Εnduro, Scramble, Motocross, καθώς και αγώνες αντοχής.  Επειδή όμως τα μέλη της, δεν είναι μόνο αθλητές, αλλά και απλοί-καθημερινοί μοτοσυκλετιστές και λάτρεις της μοτοσυκλετισμού, πραγματοποιεί Κυριακάτικες εκδρομές-εξορμήσεις καθώς και πολυήμερες εκδρομές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Οργανώνει κάθε χρόνο την Συνάντηση Φίλων Μοτοσυκλέτας σε συνεργασία με άλλες λέσχες.
Επίσης συμμετέχει σε εκδηλώσεις κοινωνικής προσφοράς όπως Λαμπαδηδρομίες εθελοντικές αιμοδοσίες, Μαραθώνιους αγώνες δρόμου,σεμινάρια  ασφαλούς οδήγησης, προστασία δασών, καθώς και εκμάθηση παροχής πρώτων βοηθειών, σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς που δραστηριοποιούνται στους τομείς αυτούς.

Ελπίζουμε οι απόψεις μας να βρουν και άλλους συνοδοιπόρους και από κοινού να πορευτούμε για το καλό του Μοτοσυκλετισμού. Η φιλμα είναι ένας σύλλογος – αθλητικό σωματείο, άλλα πάνω από όλα είναι είναι ένα σύνολο διαφορετικών ανθρώπων με διαφορετικούς χαρακτήρες και βιώματα που τους ενώνει εδώ και χρόνια η αγάπη τους για την μοτοσυκλέτα. Ο σεβασμός ανάμεσα μας, η αλληλεγγύη και η ομαδικότητα μας είναι τα πρωταρχικά χαρακτιριστικα στο οτιδήποτε διοργανωνουμε. Εαν το σύνθημα μας «Μόνος σου μπορείς να πας γρήγορα, άλλα μαζί μπορούμε να πάμε μακριά» σας βρίσκει σύμφωνους, μην διστάσετε, ελάτε  μαζί μας.