mhxanh zerboudh Τη περασμένη Τετάρτη είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στον καφέ της ΦΙΛ.Μ.Α ένα όνομα γνωστό στο χώρο των adventure ταξιδιών..τον Ισίδωρο ΖΕΡΡΒΟΥΔΗ. Φιλοξενούμενος του Αντιπροέδρου , δεν χάσαμε την ευκαιρία να ακούσουμε δυο λόγια από τον Ισίδωρο που , όπως και να  ‘χει , έχουν την δική τους βαρύνουσα σημασία.

Ιδού τι μας είπε :

ΦΙΛ.Μ.Α : Καλώς ήρθες Ισίδωρε, σαν αρχή θα θέλαμε να μας συστηθείς.

Ισίδωρος :Ονομάζομαι Ισίδωρος Ζερβούδης από την Χίο όπου και μένω μόνιμα.

Γεννήθηκα το 1967. Είμαι απόφοιτος των ΑΤΕΙ Αθηνών.

Διατηρώ σχετική εταιρία στην Χίο με αντικείμενο την Ηλεκτρολογία.

Ταξιδεύω με την μοτοσυκλέτα από το 1988, έχω επισκεφτεί 85 χώρες στον πλανήτη.

Τελευταίο ταξίδι στην Βαγδάτη πέρυσι

ΦΙΛ.Μ.Α: Έχοντας κάνει τόσα ταξίδια και τόσα χιλιόμετρα , τελικά τι είναι αυτό που μας κάνει να θέλουμε να ταξιδέψουμε                         πάλι;

Ισίδωρος :Η αγάπη για το ταξίδι, όσο και να ταξιδέψεις εάν το αγαπάς θες να ξανά-ταξιδέψεις…

Πολλές φορές αναρωτήθηκα μέσα μου, για κάποια προσωπική τάση φυγής!

ΦΙΛ.Μ.Α:Υπάρχουν κριτήρια επιλογής της »κατάλληλης»  μηχανής για μακρινά ταξίδια και ποια κατά τη γνώμη σου? 

Ισίδωρος : Οποιαδήποτε μοτοσυκλέτα κάνει για ταξίδι.     Είναι ατομική επιλογή του καθενός.

Έχω δει ταξιδιώτη που με 50 κυβικά παπί έκανε το ταξίδι Γερμανία -Ινδία.      Παίζει ρόλο η φύση του ταξιδιού, αν υπάρχουν                               χωματόδρομοι σε ένα ταξίδι καλό είναι  να έχουμε μια ελαφριά μοτοσυκλέτα

Οι μεγάλου κυβισμού μοτοσυκλέτες είναι χρήσιμες γιατί σηκώνουν φορτίο και προσφέρουν άνεση στον αναβάτη, όμως χρειάζονται και καλής ποιότητα δρόμους!

27036_115722421779660_5404622_n      22753_106160912735811_958140_n

ΦΙΛ.Μ.Α:Υπάρχουν στάνταρ χιλιόμετρα που θα πρέπει να καλύπτει ο αναβάτης μακρινού ταξιδιού ή αυτά εξαρτώνται από                        παράγοντες κ ποιους κατά τη γνώμη σου;

Ισίδωρος : Εξαρτάται κυρίως από τον χρόνο που έχεις για το συγκεκριμένο ταξίδι σε σχέση με το μέγεθος αυτού, δηλαδή πόσα χλμ είναι το ταξίδι σου…

Βέβαια αν έχεις αποφασίσει να κάνεις 500 χλμ την ημέρα και επειδή σου άρεσε ένα μέρος και έκατσες μια ημέρα παραπάνω φροντίζεις να μαζέψεις τον δρόμο τις επόμενες ημέρες κάνοντας παραπάνω χλμ για να βγάλεις το πλάνο.

Από την πείρα μου σας λέω ότι μετά την τρίτη τέταρτη ημέρα ενός μεγάλου ταξιδιού μπαίνεις σε ένα ρυθμό και πας με αυτόν…

ΦΙΛ.Μ.Α: Ποια η άποψή σου για το οδικό δίκτυο της χώρας μας συγκριτικά με ξένα οδικά δίκτυα? Τι χρήζει ιδιαίτερης                                προσοχής και τι βελτίωσης?

Ισίδωρος :Κάθε φορά που γύριζα από ταξίδι στην Ευρώπη έβριζα τους δρόμους μας, γυρίζοντας από ένα ταξίδι στην Ρωσία ένοιωσα ότι οι δρόμοι μας στην Ελλάδα είναι πολύ καλοί.

Συνοψίζοντας και σε σχέση με τον υπόλοιπο εκτός Ευρώπης κόσμο, δηλαδή Αφρική και Ασία, η Ελλάδα έχει πολύ καλούς δρόμους.

Μια βασική βελτίωση χρειάζεται η τεχνολογία διαγραμμίσεων στους Ελληνικούς δρόμους (ξέβαμμα κλπ)…

Μου έκανε μεγάλη εντύπωση για παράδειγμα ότι οι δρόμοι σε ένα μικρό Αφρικανικό κράτος εντός της Ν Αφρικής οι διαγραμμίσεις ήταν άριστες

392878_294089940609573_1685694001_n

ΦΙΛ.Μ.Α: Τι γνώριζες για τη ΦΙΛ.Μ.Α πριν μας επισκεφτείς? Ποιες οι εντυπώσεις σου από τη μικρή συναναστροφή σου με                        τα λίγα μέλη που γνώρισες τη Τετάρτη?

Ισίδωρος : Την ΦΙΛ.Μ.Α την γνώριζα από παλιότερα λόγω του Χάρη του Αναστασίου, στην συνάντηση σας την Τετάρτη περάσαμε πολύ ωραία και από όσο μπόρεσα να καταλάβω είσαστε πολύ ωραίοι άνθρωποι!

ΦΙΛ.Μ.Α: Κλείνοντας και αφού σε ευχαριστήσουμε θερμά για την υπομονή σου θέλαμε 2 κουβέντες ευχής/προτροπής για                         τα μέλη και τη ΦΙΛ.Μ.Α

Ισίδωρος : ..και εγώ ευχαριστώ για την ευκαιρία επαφής με τα μέλη σας, θέλω να σας προτρέψω, πάντα κράνος και συνεχή ενημέρωση εκπαίδευση για θέματα μοτοσυκλέτας οδήγησης κλπ.

κάνετε ταξίδια αν σας ελκύει αυτό, μόνο κέρδος θα έχετε στην ψυχή σας, ο ταξιδεμένος άνθρωπος ανοίγει τους ορίζοντες του και των γύρω του.

1891611_735916746426888_1501369234_o  22753_106161549402414_2123154_n

..κάπου εδώ η κουβέντα με τον ούτως ή άλλως λιγομίλητο συνομιλητή μας έλαβε τέλος… Αφου ευχαριστήσουμε ξανα τον Ισίδωρο και περιμένοντας νεα για τον επόμενο προορισμό του ας κρατήσουμε τα τελευταια λογια του : » ο ταξιδεμένος άνθρωπος ανοίγει τους ορίζοντες του και των γύρω του»

 

ΦΙΛ.Μ.Α/Εκδρομικό